Over mij

Van in de tijd toen ik zelf kind was, wilde ik al graag zorgen voor kinderen. In de praktijk was dat noodgedwongen met poppen; daarna ben ik kinderzorg gaan studeren.
Mijn diploma kinderzorg heb ik behaald toen er nog enkele dieren spraken.
Op de leeftijd van 21 jaar kreeg ik mijn eerste echte, bevallige baby in huis.
Er volgden er nog 3 en de opgroei jaren waren werkelijk leuk met – uiteraard – hier en daar een hobbel. Die hobbels heb ik samen met de kinderen zelf, allemaal kunnen gladstrijken en nu ben ik mama van bijzonder volwassen en bijzonder mooie mensen. Samen met de kinderen van Willem (mijn man) ben ik oma van 9 kleinkinderen.
In de loop van mijn leven heb ik ervaring opgedaan en de rest aangevuld met diverse opleidingen zoals shiatsu, holistic pulsing, aromatherapie. Deze heb ik met veel enthousiasme gevolgd.
Werken in een kinderkribbe was heel plezant en ook hulpjuf in een kleuterklas bracht mij voldoening. Een kindercoachopleiding was een logisch gevolg om als Kindercoach Marijke begeleiding te geven aan kinderen en hun ouders met allemaal andere zorgen. Velen heb ik zelf kunnen helpen en sommigen stuur ik beter door en met elk van hen ben ik een stukje op weg gegaan. Die stukjes weg behoren tot de mooiste momenten van mijn leven.
Mijn man Willem is fotograaf. We werken regelmatig samen aan ‘de dingen achter de schermen’. Ik wandel graag met de hond, ben aan het werk of aan het genieten in mijn bloemrijk tuintje. In een creatieve bui naai en brei ik graag. Humor en muziek zijn belangrijk voor mij. En natuurlijk kijk ik ernaar uit als de kleinkinderen komen om slijm te maken, Halloween te griezelen, theaters te bezoeken, de Sint te ontvangen, lekkernijen te bakken .…